Az alvázegységen gördíthető irattári polcok is rendelkezésre állnak

Közzétéve: 2019. 12. 30 - 14:42

A könyvtárakban, városi irattárakban, nagyobb cégek pénzügyi részlegén hatalmas mennyiségű iratanyag tud felhalmozódni az évek alatt. Ezeket nem lehet azonnal a szemétbe dobni, a törvényi előírásoknak megfelelően ugyanis 8-10 évig meg kell őrizni őket archivált iratanyagként. Ez azt jelenti, hogy megoldást kell találni arra, hogy ezen idő alatt úgy kerüljenek tárolásra, hogy ne akadályozzák a […]

A könyvtárakban, városi irattárakban, nagyobb cégek pénzügyi részlegén hatalmas mennyiségű iratanyag tud felhalmozódni az évek alatt. Ezeket nem lehet azonnal a szemétbe dobni, a törvényi előírásoknak megfelelően ugyanis 8-10 évig meg kell őrizni őket archivált iratanyagként. Ez azt jelenti, hogy megoldást kell találni arra, hogy ezen idő alatt úgy kerüljenek tárolásra, hogy ne akadályozzák a mindennapi feladatok ellátását, mégis biztonságban legyenek, és illetéktelen személyek ne férjenek hozzájuk. A legjobb, ha egy különálló raktárhelyiséget biztosítunk számukra, ahol gördíthető irattári polc elemekre helyezve tároljuk őket a törvényben meghatározott ideig.

Bár ezek a papírok általában a feledés homályába vesznek, mégis sok olyan alkalom adódhat, amikor el kell menni a raktárhelyiségbe, és elő kell keresni néhány régi iratot, szerződést vagy egyéb hivatalos dokumentumot. Ilyenkor tapasztalható meg csak igazán, hogy milyen előnyöket szolgáltatnak a gördíthető irattári polcok. Ezek az elemek ugyanis biztonságos, praktikus, teljesen vagy félig zárt tárolást tesznek lehetővé.

Azok az iratanyagok, amiket a polcrendszerben helyezünk el, garantáltan nem vesznek el, és még sok év távlatában is visszakereshetővé válnak. A védelemről egy mechanikusan mozgatható hajtókar gondoskodik, amikkel lezárhatók, majd pedig felnyithatók a blokkok.

A polcrendszer egy gördíthető alvázegységgel is fel van szerelve, ami egy lánc, illetve lánckerekek segítségével támogatja a mozgatást.

A gördíthető irattári polc rendszer abban az esetben is megbízható tárolást tesz lehetővé, ha nagy terhelésnek van kitéve.

Címkék: