Görgős állványok gyors forgású árukhoz

Közzétéve: 2019. 5. 29 - 10:05

Az árukészlet elhelyezésére, tárolására minden esetben nagy gondot kell fordítani, hiszen a termékek eladásából származik a cég bevétele. Ha időközben megsérülnek, akkor a káresemény miatt azokat már csak az eredeti ár töredékéért lehet értékesíteni a piacon. A masszív, könnyen mozgatható görgős állvány ideális választásnak bizonyul, ha olyan termékek tárolását kell megoldani, melyek a gyors forgási […]

Az árukészlet elhelyezésére, tárolására minden esetben nagy gondot kell fordítani, hiszen a termékek eladásából származik a cég bevétele. Ha időközben megsérülnek, akkor a káresemény miatt azokat már csak az eredeti ár töredékéért lehet értékesíteni a piacon. A masszív, könnyen mozgatható görgős állvány ideális választásnak bizonyul, ha olyan termékek tárolását kell megoldani, melyek a gyors forgási sebességük miatt csak rövid ideig vannak a raktárhelyiségben.

Ilyenkor biztosítani kell, hogy a készletmozgás a leírtak szerint valósuljon meg, ami sok esetben a “first in, first out” elv alapján történik. Ez azt jelenti, hogy azokat a termékeket visszük ki először a raktárból, amik elsőként érkeztek be.

Mivel az áru mozgatására akár napjában többször is szükség lehet, ezért nagyon fontos, hogy a polcrendszer mobilis legyen. A görgős állvány használatával gyorsan és kényelmesen megoldható, hogy beszerzéskor az áru bekerüljön a raktárba, értékesítéskor pedig kikerüljön onnan. A biztonságos kivitelezésnek köszönhetően az egyes elemek könnyedén felhelyezhetők a targoncára, a sofőr munkáját még egy speciális automatafékező rendszer is segíti.

Igény esetén cégünk helyszíni felmérést is vállal, hogy biztosan azok a polcrendszerek kerüljenek a raktárba, amik a leginkább alkalmasak a készletmozgás elősegítésére.

Sok esetben egyértelműen a görgős állványokra esik a választás, de az elemek paraméterei természetesen nagyon sokfélék lehetnek. Az egyik legfontosabb tényező a megfelelő méret, amit úgy kell meghatározni, hogy az állványok mellett legyen elegendő hely az átjárásra is.

Címkék: