Milyen az ideális polcrendszer választás?

Közzétéve: 2017. 3. 6 - 14:03

Nehéz általánosságban megfogalmazott kérdésekre egyértelműen jó feleleteket adni. Az egyéni igények mindig prioritást élveznek, nagyban meghatározzák a döntésünket. A pontos paraméterek ismerete tehát elengedhetetlen, de azért léteznek olyan általános evidenciák, melyek egytől-egyig az ideális vásárlás ismérvei. Egy polcrendszer akkor emelkedik ki társai közül, hogyha megbízható, minőségi tárolásra képes. A bizalom nagyon lényeges, és ez nem […]

Nehéz általánosságban megfogalmazott kérdésekre egyértelműen jó feleleteket adni. Az egyéni igények mindig prioritást élveznek, nagyban meghatározzák a döntésünket. A pontos paraméterek ismerete tehát elengedhetetlen, de azért léteznek olyan általános evidenciák, melyek egytől-egyig az ideális vásárlás ismérvei.

Egy polcrendszer akkor emelkedik ki társai közül, hogyha megbízható, minőségi tárolásra képes. A bizalom nagyon lényeges, és ez nem csak azt jelenti, hogy pozitív érzelmeket táplálunk az adott gyártó iránt. Hinnünk kell abban, hogy az adott tároló képes elbírni azt a terhelést, melyet mi „biztosítunk” a számára. Sőt, nem csak hinnünk, hanem tudnunk kell. Így megelőzhetjük a felesleges, ám idegőrlő feszültséggel teli helyzeteket, amikor a sokadik kiló például papír elhelyezése után érdekesen meggörbülnek a tartó elemek, és kétségbeesetten látjuk, hogy az oly stabilnak vélt tartószerkezet görbülni kezd. Horrorisztikus élmény tud ez lenni akkor, amikor több száz kiló elpakolásáról van szó. Természetesen nem csak a súly számít ebben az érában. A polcrendszer kiválasztása más alapokon nyugszik akkor, ha könnyű, de értékes tárgyak őrzőjét keressük. Az ellenállóság ebben az esetben is elengedhetetlen, mindegy, hogy elvileg több száz kilóról nem beszélhetünk.

A polcrendszer jó, ha egyszerűen összeszerelhető, nem okoz fejtörést, és fejfájást az elemek egymáshoz illesztése, és a rendszer beüzemelése. A fantasztikus tulajdonságokkal rendelkező raktártechnológiai megoldás, amely zseniális, de összerakhatatlan, bizony a sor végére kerül, már ami a kedveltségi listát illeti. Nem csoda. A praktikum, mint számos esetben itt is főszerepet kap.

Címkék: