Karos állvány

A karos állvány elsősorban nagy hosszúságú, szálanyagok és tábla lemezek biztonságos tárolására alkalmasak.

A szálanyagok több szinten történő tárolása biztosítja a sérülésmentes elhelyezést, a könnyű hozzáférést és az optimális helykihasználást.
A karos állvány oszlopait és a tartó karokat, hidegen hengerelt kiváló minőségű acélból készítik.

A karos állvány tervezését, gyártását és helyszíni kivitelezését Ügyfeleinkkel történő részletes egyeztetés alapján végezzük. Karos állvány rendszereinket minden esetben egyedi rendszerként szükséges kezelni.

Kérjen díjmentes helyszíni felmérést, tanácsadást:                           info@raktech.hu

Felmerülő kérdés esetén hívjon, segítünk a döntésben:                  +36 (1) 700 40 26

A karos állványt ajánljuk:

  • Zártszelvények, szálanyagok, csövekKaros állvány2
  • Műanyag, fém, fa és forgácslapok tárolására.

Az oszlopok tengelytávolságának egyedi méretezésével és gyártásával, Ügyfeleink igényeinek megfelelően tudjuk a rendelkezésre álló terület kihasználtságát biztosítani. A rendszer tartókarjainak széles palettája lehetővé teszi, hogy minden felmerülő igényt kitudjunk szolgálni. Terhelhetőségek: 300 kg/kar – 3.650 kg/kar.

A karos állványok oszlopait az adott tárolási feladathoz méretezhetjük:

  • Oszlop magassági méretek: 1.976 mm – 20.000 mm
  • Karok teherbírása: 200 kg/kar – 3.650 kg/kar

Karok állíthatósága az oszlopokon 76 mm-enkét, csavarmentesen történik. Bármikor tetszés szerint átszerelhető! A karok hosszúsága: 300 mm-től, 2500 mm-ig gyárthatók, 100 mm-es lépésekkel. Az oszlopok tengelytávolsága 100 mm-es osztással tervezhető.

A karos állványok készülhetnek egy- (szimpla) és kétoldalas (dupla) kivitelben,
A karos állványrendszerek, felmerülő igény esetén kültéren is felszerelhetők amennyiben a felületkezelésük megfelel ennek az elvárásnak. Megfelelő méretezés után a Raktech Kft által forgalmazott karos állvány elemekből önhordó szerkezetek is épülhetnek, ahol az állványzat oszlopai, az épület tartó szerkezeti funkcióját látják el.

Karos állvány oszlop: – Az oszlopprofil, lehet 2 db összeforgatott, méretezett „C” szelvény. Kialakítása: alul szélesebb, fölfelé keskenyedő keresztmetszetű a jobb súlyelosztás érdekében. Biztosítva ezzel a nagyobb, és kihajlás nélküli nagyobb teherbírást Az oszlopok oldalt perforáltak, a karrögzítő stiftek fogadása miatt. A karos állvány oszlop lyukosztása: 76 mm, mellyel biztosítani tudjuk a karszintek igény szerinti felszerelését. Az állványoszlopok festett és horganyzott kivitelben készülhetnek. Felár nélküli választható színek: RAL 7021 (sötétszürke); RAL 2002 (narancs); RAL 5010 (kék); RAL 1018 (citromsárga). Kültéri felszerelés esetén, ajánlott a tüzi-horganyzott kivitel választása.

Kar:csavarozás nélkül kerül beszerelésre, biztosítva ezzel az átszerelés egyszerűségét a költséghatékonyság mellett. Biztonsági stiftek segítségével rögzítődnek az oszlopokon. A karos állvány karjainak hossza lehet: 300 mm – 2.500 mm (100 mm-es osztással. Teherbírásuk 200 kg-tól 3.6

Andráskeresztek és „C” merevítők: – a „C” merevítők feladata, hogy a meghatározott tengelytávolságokat biztosítsák. Az andráskeresztek, melyek csavarozással kerülnek beszerelésre, a karos állvány oldal irányú állékonyságában van fő szerepük. Felár nélküli választható színek:

RAL 7021 (sötét szürke); RAL 2002 (narancs); RAL 5010 (kék); RAL1018 (citromsárga). Kültéri felszerelés esetén, ajánlott a tüzi-horganyztott kivitel választása.

Felmerülő kérdés esetén hívjon, segítünk a döntésben:                                     +36 (1) 700 40 26Karos állvány

Legördülés gátló stift: – a tartó karok illetve a talpak végein elhelyezkedő acél stift. Hosszúsága függ a tárolni kívánt termék kötegelési alakjától és a termékek geometriájától. Felületi kivitele: horganyzott. Fontos, hogy a legördülés ellen védő stifteket a karos állvány használata közben, be- és kitároláskor ki, és be kell helyezni. Ezt  a műveletet kézi erővel lehet elvégezni, tehát a szintek magasságát úgy válasszuk meg, hogy azok egyszerűen elérhetők.

Ferde karos állvány: – használatát ajánljuk, komissiózó technológiával működő raktárakhoz. Az állványrendszer betárolása daruval történik, betároló tüskék segítségével.  A kötegek felbontása utáni legördülés megakadályozását a 20º- os meredekségben gyártott ferde karok kiválóan biztosítják. A ferde karok biztonsági stiftekkel kapcsolódnak a karos állvány oszlopaihoz. Ha a szálanyag kötegek méretei változnának, a ferde karos szintek átszerelése egyszerűen és nagyon gyorsan megtehető. . Felár nélküli választható színek: RAL 7021 (sötét szürke); RAL 2002 (narancs); RAL 5010 (kék); RAL1018 (citromsárga). Kültéri felszerelés esetén, ajánlott a tüzi-horganyztott kivitel választása

Kérjen most ajánlatot

Hideg raktárak: – a rendszer alapja a karos állvány fő elemei az oszlopok, a rakomány tartó karok. Ezeknek a szerkezeti elemeknek egyedi méretezését követően néhány egyedileg gyártott kiegészítő elem beszerelésével alakítható ki a hideg raktári karos állvány.

Önhordó szerkezet: – az önhordó karos állvány minden olyan helyen használható, ahol hely-optimalizált módon kívánunk raktárépületet és karos állványt telepíteni. Az épületek magassága és szélessége igény szerint tervezhető. Az épület oldalfalait és a tetőt az állványzat tartja. A rendszerek szerelése a kapcsolódó szerkezet révén nagyon pontosan végezhető. A felépített karos állvány szálanyagok, rakodólapos egységrakományok tárolására alkalmas.

A szimpla (egyoldalas) és a dupla (kétoldalas) sorok, speciálisan kialakított előre összeszerelt tetőtartó keretekkel kötjük össze.

Költséghatékony megoldás: -azonos építőipari, tetőszerkezeti és burkolási költségek mellett egy kisebb költség ráfordításával jelentősen növelhető a raktár kapacitása, csökkentve ezzel a kivitelezés fajlagos költségeit. A magassági határokat az anyagmozgatási gépek költsége határozza meg. Felhasználóink közé tartozik mindenki, aki igényesen megépített költséghatékony eszközök igénybevételével hosszú távra tervezi raktár épületeit és azok berendezéseit.

hidegraktari-allvany-5   hidegraktari-allvany-4   hidegraktari-allvany-2

vissza