Raklapos állvány

Raklapos állvány többféle típusban

Elsősorban nagy mennyiségű, raklapos áruk tárolására alkalmasak azok a típusok, amelyek között egyedi elrendezéssel rendelkező változatok kapnak helyet:

 • raklapos DRIVE-IN állvány segítségével maximalizálható a helykihasználás,
 • míg a soros raklapos állvány igény szerinti magasságban használható raklapos áruk tárolására, a terhelhetőség pedig a magasság függvényeként kerül meghatározásra.
 • a hagyományos soros megoldásnál 60%-ka kevesebb helyet igényelnek a görgős raklapos állványok, melyeket a szakemberek kifejezetten a gyors forgási sebességű áruk tárolására javasolnak.
 • az automatikus készletmozgást biztosító lehetőség mellett létezik az úgynevezett szűkfolyosós raklapos állvány is, amely maximális hozzáférhetőséget biztosít minden rakományhoz, és helykihasználása is optimális, gyakorlatilag bármilyen raklapos áru számára alkalmas.
 • az önhordó raklapos állvány, az építési költségek optimalizálását kínálják. Építésénél elsősorban a szűkfolyosós kialakítás a költséghatékonyabb kivitel. Azonos építőipari, tetőszerkezeti és burkolási költségek mellett egy kisebb költség ráfordításával jelentősen növelhető a raktár kapacitása, csökkentve ezzel a kivitelezés fajlagos költségeit.

Kérjen díjmentes helyszíni felmérést, tanácsadást:  info@raktech.hu

Felmerülő kérdés esetén hívhat is minket:                  +36 (1) 700 40 26

Raklapos állvány:  az egyik legelterjedtebb állványrendszer. Minden olyan termék tárolására alkalmas, melyet raklapokon helyeztek el.  A tárolni kívánt raklapok kialakítástól függetlenül (EUR, egyutas, gitterbox, műanyag raklapok, stb.) alkalmazhatók. Minden raklap egyedileg hozzáférhető. A raklapos állványrendszert sokféleképpen alakíthatjuk ki. A raktár méretei és a tárolandó rakományok formája a tervezési irányadók.
A raklapos állványok méretezés és tervezés után szilárdsági és esztétikai szempontból is eleget tesznek a kívánt raktározási feladatoknak, elvárásoknak.
Raklapos állványaink megfelelő választ nyújtanak, korunk felmerülő logisztikai kérdéseire.
A raklapos állványsorok lehetnek: dupla és szimpla kialakításúak. Ezeket variálva használhatjuk ki a raktártér kapacitását.

vissza
 • Soros raklapos állvány

  Raklapokon elhelyezett áruféleségből képzett egységrakományok megfelelő elhelyezésére kialakított állványrendszer. A raklapos állványrendszer szerelt, vagy hegesztett állványkeretekből és vízszintes tartó gerendákból épül fel. A soros raklapos állvány állékonysága sok tényezőtől függ. Első sorban, a megfelelően méretezett alkatrészek beépítési mennyisége, magassága határozza meg a raklapos állványrendszerek teherbírását. A raklapos állványok magassága az igényeknek megfelelően nincs maximalizálva. A rendszer méretezése, a terület adottságai és a targonca, vagy anyagmozgató gép paramétereihez lehet igazítani. Rugalmas tervezési telepítési lehetőségeket kínál.

  bővebben

 • Raklapos DRIVE-IN állvány

  A raklapos drive-in állvány a nagy mennyiségű, nehéz raklapos rakományok eltárolására. A raklapos állványrendszer fő jellemzője a tömbös tárolás. A raklapos drive-in állvánnyal történő tárolás: a rendelkezésre álló hely maximális kihasználása nagy rakodási magasságban és az áru állagának megóvásával. A folyosóba történő behajtás előtt a rakományt a targonca kezelője felemeli a kívánt tárolószint magasságára. A targonca szélességi mérete nem lehet szélesebb, mint a raklap szélessége, mert a raklapos drive-in állványrendszert a raklapok szélességi méretéhez méretezve építjük. Tolóoszlopos targoncák különösen alkalmasak ilyen feladatok elvégzésére, mivel a vezető hátramenetben is jól lát a raklapos állványban lévő munkafolyosóban.

  bővebben

 • Szűkfolyosós raklapos állvány

  A szűkfolyosós raklapos állvány fő előnye, hogy jól kombinálható a gyors és közvetlen hozzáférés a rendelkezésre állóhely, a lehető legjobb kihasználásával. Ez a megoldás a raktározás területén szinte mindenhol alkalmazható, ahol nagymennyiségű raklapos árú eltárolására van szükséges. Az állványrendszer struktúrájának köszönhetően, a tárolószintek kis ráfordítással áthelyezhetők. Alkalmazkodva az épen aktuális rakománymagasságokhoz.

  bővebben

 • Görgős raklapos állvány

  A gyors forgási sebességű áruk eltárolására tervezett állványrendszer. Amennyiben ezt a megoldást választja, akár 60%-al kevesebb helyre van szüksége, mint a hagyományos soros tárolás esetén. A rakatokat a raklapállványba szerelt görgős pályákon tároljuk. A raklapokat a magasabb oldalon helyezzük a pályára, (betárolási oldal) azok végiggurulnak a csatorna alsó végéig és onnan szükség szerint kitárolhatók. Raklapállványainkat […]

  bővebben

 • Önhordó raklapos állvány

  Önhordó szerkezet: - az épület oldalfalait és a tetőt a raklapos állványzat tartja. A rendszerek szerelése a kapcsolódó szerkezet révén nagyon pontosan végezhető. A felépített raklapos állvány, egységrakományok tárolására alkalmas. A szimpla és a dupla sorok felállított kereteit speciálisan kialakított előre összeszerelt tetőtartó keretekkel kötjük össze. Az önhordó raktárak kialakítása is lehet normál, vagy szűkfolyosós. Normál kialakításnál a közlekedőfolyosó szélessége a használatban lévő targonca méreteinek függvényében változtatható, míg szűkfolyosós rendszernél a munkafolyosó mérete 1400-1500 mm-ig csökkenthető . Költséghatékony megoldás: - az önhordó raklapos állvány építésénél elsősorban a szűkfolyosós kialakítás a költséghatékonyabb. Azonos építőipari, tetőszerkezeti és burkolási költségek mellett egy kisebb költség ráfordításával jelentősen növelhető a raktár kapacitása, csökkentve ezzel a kivitelezés fajlagos költségeit.

  bővebben