Görgős raklapos állvány

A gyors forgási sebességű áruk eltárolására tervezett állványrendszer. Amennyiben ezt a megoldást választja, akár 60%-al kevesebb helyre van szüksége, mint a hagyományos soros tárolás esetén.

A rakatokat a raklapállványba szerelt görgős pályákon tároljuk. A raklapokat a magasabb oldalon helyezzük a pályára, (betárolási oldal) azok végiggurulnak a csatorna alsó végéig és onnan szükség szerint kitárolhatók.

Raklapállványainkat igény szerint festett, vagy horganyzott kivitelben szállítjuk.

Előnyök:

    • Akár 60%-al kevesebb helyigény a hagyományos soros raklapállványok esetében.
    • First-in, first-out (FIFO) elven működő rendszererek.
    • Egy betárolási és kitárolási oldal két munkafolyosó.

A “first-in, first-out” (FIFO) elven működő rendszer, automatikus készletmozgást tesz lehetővé jó helykihasználás mellett.

Kérjen díjmentes helyszíni felmérést, tanácsadást:  info@raktech.hu

Felmerülő kérdés esetén hívhat is minket:                  +36 (1) 700 40 26

Biztonsági elemek:

A csatornák betárolási oldalán bevezető elemek segítik a targonca vezetőjét a raklapok behelyezésében. Automatafékező rendszer segíti, a rakatok biztonságos legördülését. A legelső raklap kitárolásakor egy ütköző elem tartja vissza csatornában elhelyezett többi raklapot.

Felhasználási javaslat:
A görgős raklapos állványok nagy mennyiségű azonos árucikkek elárolását teszik lehetővé.
Az állványzat kiszolgálása:
A betárolás a rakodólapok keskenyebb oldalának megfogásával történhet. A betárolt rakodólapok a görgős pálya 3-5%-os lejtése miatt gördülnek a kitárolási oldal irányába. A legördülő raklapok mozgásának szabályozására (fékezésére) fékező görgők szabályozzák. A kitárolási oldalon lévő első raklap kiemelése problémás lenne, ha a görgős pályán lévő raklapok súlya is az első raklapra nehezedne. Ezért egy mechanikus szeparátor az első raklap érkezését követően megállítja a pályán lévő többi rakományt. A mechanikus szeparátor akkor engedi a többi raklap legördülését, ha az első rakományt kiemelték a csatornából.
vissza