Raklapos DRIVE-IN állvány

A raklapos drive-in állvány akkor megfelelő választás, ha azonos típusú áruféleséget szeretnénk nagy mennyiségben tömbösen tárolni. A rendelkezésre álló helye 80-90%-kal hatékonyabban lehet kihasználni, mint a hagyományos, soros raklapos állványok esetében.

A bejárható raklapos állvány fő elemei:
A raklapos állványkeret: a keretek műszaki tényezőit 3 fő paraméter határozza meg: magassága, mélysége, teherbírás.

A raklaptartó sínek: a raklaptartó sínek műszaki paramétereit az alábbiak határozza meg:  hosszúság, teherbírás.

Kérjen díjmentes helyszíni felmérést, tanácsadást:  info@raktech.hu

Felmerülő kérdés esetén hívhat is minket:                  +36 (1) 700 40 26

Drive-in állványrendszert ajánljuk:

  • főleg olyan létesítményekben, ahol nem túl sok terméket kell tárolni. A raklapokat általában kétblokkos, közös folyosóval rendelkező rendszerben helyezik el. A targonca behajt az állvány egy csatornájába, hogy kihozzon vagy bevigyen raklapokat, melyek konzolokon lévő síneken helyezkednek el az állvány teljes mélységében. Az utoljára betárolt rakatot lehet először kihozni.
  • Sűrű, tömbös tárolás – maximális helykihasználás. Az összes tárolórendszer közül ebben az esetben lehet a legnagyobb számú rakatot elhelyezni köbméterenként.
  • Alacsony áruforgási sebesség – szezonális termékek vagy komplett raktárkészlet-mozgás esetén ideális.
  • Hűtött és mélyhűtött raktárak számára gazdaságos megoldás.
  • Törékeny vagy sérülékeny áru tárolására is alkalmas, amiből nem lehet több rakatot egymásra helyezni.

A bejárható raklapos állvány fő elemei:A raklapos állványkeret: a keretek műszaki tényezőit 3 fő paraméter határozza meg: magassága, mélysége.
A raklaptartó sínek: a raklaptartó sínek műszaki paramétereit az alábbiak határozzák meg:  hosszúság, és raklaponkénti teherbírás.

Felhasználási javaslat:
A raklapos drive-in állvány a nagy mennyiségű, nehéz raklapos rakományok eltárolására. A raklapos állványrendszer fő jellemzője a tömbös tárolás.
A raklapos drive-in állvánnyal történő tárolás: a rendelkezésre álló hely maximális kihasználása nagy rakodási magasságban és az áru állagának megóvásával.

Kiszolgálás
A folyosóba történő behajtás előtt a rakományt a targonca kezelője felemeli a kívánt tárolószint magasságára. A targonca szélességi mérete nem lehet szélesebb, mint a raklap szélessége, mert a raklapos drive-in állványrendszert a raklapok szélességi méretéhez méretezve építjük. Tolóoszlopos targoncák különösen alkalmasak ilyen feladatok elvégzésére, mivel a vezető hátramenetben is jól lát a raklapos állványban lévő munkafolyosóban.

vissza