Soros raklapos állvány

Soros raklapos állvány

Raklapokon elhelyezett áruféleségből képzett egységrakományok megfelelő elhelyezésére kialakított állványrendszer. A raklapos állványrendszer szerelt, vagy hegesztett állványkeretekből és vízszintes tartó gerendákból épül fel.

Az állványrendszer állékonysága sok tényezőtől függ. Első sorban, a megfelelően méretezett alkatrészek beépítési mennyisége, magassága határozza meg a raklapos állványrendszerek teherbírását.

A raklapos állványok magassága az igényeknek megfelelően nincs maximalizálva. A rendszer méretezése, a terület adottságai és a targonca, vagy anyagmozgató gép paramétereihez lehet igazítani. Rugalmas tervezési telepítési lehetőségeket kínál.

Fontos! Tervezéskor, számításba kell venni az első gerendaszint magasságát, mely meghatározó tényezője az állványkeretekre jutó maximális terhelésnek.

Felhasználási terület: – minden olyan terület ahol raklapos áru tárolása történik. Raktárak, kereskedelmi és logisztikai központok, építőanyag lerakatok, élelmiszer raktárak…stb

A tárolandó raklapok típusa lehet EURO, vagy egyutas raklap. Az európai szabványoktól eltérő méretű raklapok tárolása is megoldható az állványkeretek illetve a tartógerendák méreteinek módosításával. További kiegészítők alkalmazásával a rendszert használhatjuk nem raklapon tárolt dobozok, kábeldobok, ládák, hordók és egyéb anyagok eltárolására.

Kérjen díjmentes helyszíni felmérést, tanácsadást:  info@raktech.hu

Felmerülő kérdés esetén hívhat is minket:                  +36 (1) 700 40 26

A raklapos állványrendszerek talajhoz történő rögzítését, minden esetben a rendszerkövetelményeknek megfelelően szükséges elvégezni. A padozathoz történő rögzítés lehet mechanikai, vagy kémiai kötést biztosító dűbelekkel. A tervezés és telepítés folyamán, megkülönböztetünk szimpla és dupla sorokat. A raklaptartó gerendák kiemelés ellenni biztosítását csapszegek szavatolják, melyek megakadályozzák a gerenda keretből történő kiakadását.

A rakodólapos állványrendszert szabvány szerinti terhelésjelző táblákkal szükséges felszerelni soronként, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtson az állványrendszerben dolgozóknak.

Az általunk tervezett és telepített állványrendszereket minden esetben Ügyfeleink igényeit szemelőtt tartva tervezzük és telepítjük.

vissza