Raktári kiegészítők

Raktári kiegészítők alkalmazásával fordíthatunk nagyobb figyelmet a megépített raktári állványrendszerek védelmére.

A targoncákkal való munkavégzés során elkerülhetetlen az állványoszlopok kisebb, nagyobb sérülése.
Ügyfeleink raktáraiban telepített polc és állványrendszerek oszlopainak sérülését a lehetőségeknek megfelelően a legkisebb kockázatra kell csökkenteni.

Az általunk gyártott és forgalmazott oszlopvédők igény szerinti méretben rendelhetők. Oszlop- és keretvédőinket, minden esetben az aktuális állványrendszerhez méretezzük, és gyártjuk.

Fontos tudni, hogy az oszlopvédelem önmagában képtelen a targoncák több tonnás fizikai behatásait elnyelni (ütközések), viszont a komolyabb sérülések csökkentésére alkalmasak. Így a nagymértékű baleseti kockázat is csökkenthető. Az oszlop- és keretvédőink elsősorban a raktárak feláldozható védelme.

Sárga színükkel, mely jól kiemelkedik a raktári környezetből, már távolabbról is figyelmeztetik a targoncával dolgozókat a veszélyesebb helyekre.

Kérjen díjmentes helyszíni felmérést, tanácsadást:  info@raktech.hu

Felmerülő kérdés esetén hívhat is minket:                  +36 (1) 700 40 06

A feláldozható oszlopvédelmet az állvány oszlopok elé úgy helyezzük el, hogy egy esetleges ütközéskor az oszlopvédő sérülése ne deformálja a állványlábat.

Az oszlop- és keretvédelmeket kiváló minőségű acél alapcsavarokkal rögzítjük az betonpadlóhoz.

Az oszlopvédők anyaga:

hidegen hengerelt 4 mm vastagságú acéllemez. A gyártás során, élhajlítót, lyukasztószerszámokat, esetenként hegesztés alkalmazunk.

Az oszlopvédők kialakítása lehet: „U”, vagy „L” alakú.
Az „U” alakú oszlopvédő: az állványsoron belül lévő oszlopok védelmét segíti.
Az „L” alakú oszlopvédő: az állványsor szelein, a sarkok védelmét látja el.

oszlopvedo-400-mm   uualaku   sarok

Az oszlopvédők alapvetően sárga színben készülnek. Ügyfeleink igénye szerint, viszont a RAL skála bármely színében tudjuk készíteni az elemeket.

  • az oszlopvédők nem nyújtanak 100%-os sérülésmentes védelmet. Segítik viszont a fizikai behatások csökkentését, a rájuk ható erők elnyelésével
  • ők a raktári állványrendszerek feláldozható védői.

Az oszlop-, és keretvédőkről az MSZ EN 15635 szabvány is említést tesz. Alkalmazásuk pozitív hatása mindenképpen jelentős, hiszen gondoljunk az állványrendszer oszlopainak sérülésekor felmerülő cserék és javítási díjak értékére.

Az elmúlt időszak tapasztalatai:
A targoncákkal való munkavégzés során elkerülhetetlen az állványoszlopok sérülése.
Megépített raktáraiban a polc – és állványrendszerek oszlopainak sérülését a lehetőségeknek megfelelően a legkisebb kockázatra kell csökkenteni.

Az általunk gyártott és forgalmazott oszlopvédők igény szerinti méretben rendelhetők. Oszlop- és keretvédőinket, minden esetben az aktuális állványrendszerhez méretezzük, és gyártjuk.

Fontos tudni, hogy az oszlopvédelem önmagában képtelen a targoncák több tonnás ütközéseit elnyelni, viszont a komolyabb sérülések csökkentésére oszlopvédőink alkalmasak. A nagymértékű baleseti kockázat is csökkenthető tehát.

Sárga színükkel – amely jól kiemelkedik a raktári környezetből – már távolabbról is figyelmeztetik a targoncavezetőket a veszélyesebb helyekre.

Célunk:
A gazdaságosságot minden esetben szem előtt tartva a rugalmasság és a megbízhatóság. A felmerülő változatos igények megkövetelik az egyszerű és hibátlan megoldásokat.

vissza